Zit je tijdens gesprekken veel in je hoofd en mis je daardoor waardevolle signalen van je lichaam? Merk je dat je achteraf vaak ontevreden bent over hoe het gesprek verliep? Of ben je uitgeput aan het einde van de dag? Ontdek dan de toegevoegde waarde van hartcoherentie voor behoud van energie tijdens deze unieke HARTversterkende 1-daagse Deep Listening Luistertraining in samenwerking met hartcoherentietrainer Daphne Wiersma.

Je leert uiteraard de basisvaardigheden van Deep Listening: luisteren met en naar je lichaam, volledig present voor de ander en jezelf, en in compassievolle verbinding. Deze ‘Deep Listening-luistermodus’ kun je via de biofeedbackmetingen van hartcoherentie zichtbaar maken. Daardoor krijg je beter inzicht in hoe dat precies voelt in je lichaam en kun je het later makkelijker oproepen. Ook leer je korte hartcoherentie-oefeningen om snel stress los te kunnen laten en naar een open luisterhouding terug te keren.

Hartcoherentietraining is een effectieve manier om je autonome zenuwstelsel te kalmeren en na stressvolle situaties weer snel in balans te komen. Dit is bijvoorbeeld aan de orde tijdens het luisteren als we geraakt worden door het verhaal van de ander. Of voorafgaand aan een gesprek, als we net uit een stressvolle situatie komen.

De basis voor hartcoherentie leg je door een rustige ademhaling en het oproepen van positieve emoties. Beiden zorgen voor een betere balans van het autonome zenuwstelsel en beide maken je hartritme in korte tijd gelijkmatiger. Als je hartcoherent bent, communiceren je brein, hart, zenuwstelsel en hormoonsysteem optimaal, het lichaam verbruikt efficiënt zijn energie. Je voelt je prettig en kalm en kunt helder denken.  

De training is zeer geschikt voor zorgprofessionals in care, cure en Ggz, coaches, (mindfulness- en hartcoherentie-)trainers, geestelijk verzorgers, managers en anderen die beroepsmatig met mensen werken en de wens hebben om hun eigen luisterpraktijk te verdiepen. 

Leer luisteren zonder energieverlies! Doe mee aan deze unieke Deep Listening Luistertraining met hartcoherentie op donderdag 20 juni 2019 van 09.30 – 17.00 uur in Studio Loevenhout, Utrecht. Groepsgrootte maximaal 16 mensen. Kosten: € 175 incl. BTW. We vragen je om je eigen lunch mee te brengen.

Schrijf me nu in!