Online luisteren met behoud van energie - Re-Minding Mindfulness Training + Coaching

Door corona verloopt een groter deel van onze contacten online. De verwachting is dat we blijvend meer thuis gaan werken en online contacten zullen hebben en online zullen vergaderen. Inmiddels komen we erachter dat online gesprekken en vergaderingen behoorlijk veel meer energie van ons vragen. Daarom is het belangrijk om ook in online situaties je energie te leren managen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit het contact. Hiervoor is de training Deep Listening Online ontwikkeld. Je leert in 12 avonden van 19.30 – 21.30 uur (plus twee aparte oefensessies met je vaste oefengroepje):

  • Hoe je bewustzijn van je eigen lichaam ontwikkelt en vasthoudt: dit is de basis voor je energiemanagement, je lijf vertelt je immers direct hoe het met je is.
  • Hoe je present (in het hier en nu) kunt zijn en beschikbaar kunt blijven voor je gesprekspartner(s), zonder dat je hier 100 % van je energie aan hoeft te besteden.
  • Hoe je je geest en lichaam tot rust kunt brengen, zodat je in staat bent open, en oordeelvrij te luisteren.
  • Hoe je bewustzijn vasthoudt terwijl je luistert: bewustzijn van de ander, jezelf en de omgeving. Zodat je energie niet weglekt naar denken of doen over verleden en toekomst (tweede pijler onder je energiemanagement).
  • Hoe je zelfcompassie en compassie voor de ander (de derde pijler onder je energiemanagement) beoefent tijdens het luisteren.

De training geeft je veel gelegenheid om ervaringsgericht en stap voor stap te oefenen met wat je leert en met online luisteren. Je oefent als luisteraar en als spreker. Dus je zult ook zelf ervaren hoe het is als er op deze manier naar je geluisterd wordt.

Verschillen met de live 1-daagse Deep Listening Luistertraining

Bij Deep Listening Online nemen we meer de tijd om de verschillende vaardigheden te bespreken en te oefenen.
Je luistert online, dus er is geen fysieke nabijheid waarbij je ook de energie van de ander leert oppikken. Echter, onderzoek van een Finse universiteit toont aan dat ook bij online oogcontact beide gesprekspartners dezelfde fysieke effecten kunnen ervaren.

De basis van de methode komt uit de Boeddhistische traditie (meditatietechnieken) en de persoons- en lichaamsgerichte benadering van de humanistische psychologie.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die voor zijn werk vaker online contact heeft met anderen of online vergadert en merkt dat dit (te) veel energie kost. Ook is de training zeer geschikt voor wie al eerder de 1-daagse Deep Listening Luistertraining volgde en deze door meer oefenen wil verdiepen.

Data en kosten

De 12-weekse training start op woensdag 8 september en duurt tot en met 24 november. De bijeenkomsten duren van 19.30 – 21.30 uur en verlopen via Zoom. Daarnaast spreek je met een oefengroepje af voor twee extra oefensessies (in oktober en november; indien nodig door mij gehost). In totaal heb je 28 contacturen. Als je de training volgt op kosten van je werkgever (burn-outpreventie) of als je de training op je CV wilt zetten, ontvang je na afloop desgewenst een certificaat.

De training kost inclusief alle digitale materialen € 450,-. Als je boekt voor 1 juli, ontvang je een vroegboekkorting van € 50,-.

Schrijf me nu in!

Lees meer over Zoom-moeheid
Meer over Deep Listening Luistertraining
Alle artikelen over Luisteren