Online luisteren met behoud van energie - Re-Minding Mindfulness Training + Coaching

Door corona verloopt een groter deel van onze contacten online. De verwachting is dat we blijvend meer thuis gaan werken en online contacten zullen hebben en online zullen vergaderen. Inmiddels komen we erachter dat online gesprekken en vergaderingen behoorlijk veel meer energie van ons vragen. Daarom is het belangrijk om ook in online situaties je energie te leren managen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit het contact. Hiervoor is de training Zoom-moeheid de baas ontwikkeld op basis van technieken uit Deep Listening.

Leerdoelen

Je leert in 6 avonden van 19.30 – 22.00 uur:

  • Hoe je bewustzijn van je eigen lichaam ontwikkelt en vasthoudt: dit is de basis voor je energiemanagement, je lijf vertelt je immers direct hoe het met je is en wat je nodig hebt.
  • Hoe je in het hier en nu kunt zijn en beschikbaar voor je gesprekspartner(s), zonder dat je hier 100 % van je energie aan hoeft te besteden.
  • Hoe je als een metgezel het proces van de ander volgt en je eigen agenda loslaat: ook dit kost je dan minder energie in het contact.
  • Hoe je je geest en lichaam tot rust kunt brengen, zodat je energie niet weglekt naar bezig zijn met een reactie of oplossing bedenken.
  • Hoe je met die verbondenheid van lichaam en geest open en oordeelvrij bij de ander kunt zijn.
  • Hoe je voor jezelf kunt zorgen tijdens het online contact.

De training geeft je veel gelegenheid om ervaringsgericht en stap voor stap te oefenen met wat je leert en met online luisteren. Je oefent als luisteraar én spreker. Dus je zult ook zelf ervaren hoe het is als er op deze manier naar je geluisterd wordt.

Verschillen met de live 1-daagse Deep Listening Luistertraining

Zoom-moeheid de baas focust op hoe je je lichaam inzet tijdens het online contact (Zoom, Teams etc.) en op de kwaliteit van het contact. Er is meer de tijd om de verschillende vaardigheden te bespreken en te oefenen.
Je luistert online, dus er is geen fysieke nabijheid waarbij je in Deep Listening de energie van de ander leert oppikken. Echter, recent onderzoek van een Finse universiteit toont aan dat ook bij online oogcontact beide gesprekspartners dezelfde fysieke effecten kunnen ervaren. Dus het lijkt erop dat ons empathische detectiesysteem (spiegelneuronen) ook online emoties kan herkennen.

Deep Listening Luistertraining is bedoeld voor mensen met een luisterend beroep die eerder getraind zijn in luisteren. Energiek Online Contact is geschikt voor iedereen die nog niet eerder een luistertraining volgde.

Oorsprong van de training

De basis van de in onze luistertrainingen gebruikte methode komt uit de Boeddhistische traditie (meditatietechnieken ter voorbereiding van lichaam en geest op het contact) en de lichaamsgerichte benadering van de humanistische psychologie (hoe je je lichaam inzet).

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die (al dan niet voor het werk) vaker online contact heeft met anderen of veel online vergadert en merkt dat dit (te) veel energie kost of het lastig vindt echt contact te maken. Ook is de training zeer geschikt voor wie al eerder de 1-daagse Deep Listening Luistertraining volgde en deze door meer oefenen wil verdiepen.

Data en kosten

De 6-weekse training start op maandag 1 november en duurt tot en met 6 december. De bijeenkomsten duren van 19.30 – 22.00 uur en verlopen via Zoom. Daarnaast spreek je (als je dat wil) met een oefengroepje af voor twee extra oefensessies (indien nodig door mij via Zoom gehost). In totaal heb je 18 contacturen. Als je de training volgt op kosten van je werkgever (burn-outpreventie) of als je de training op je CV wilt zetten, ontvang je na afloop desgewenst een certificaat.

De training kost inclusief alle digitale materialen € 350,-. Als je boekt voor 15 oktober 2021, ontvang je een vroegboekkorting van € 50,-.

Schrijf me nu in!

Lees meer over Zoom-moeheid
Meer over Deep Listening Luistertraining
Alle artikelen over Luisteren