Deep Listening - Re-Minding Mindfulness Training + Coaching Utrecht

 

Deep Listening Training (1 dag)

Bestaat jouw werk uit veel luisteren naar anderen? Prijs je dan vooral gelukkig. Je helpt de ander alleen al door te luisteren. Is jouw ervaring echter dat het je veel, soms te veel energie kost? Dan is de luistertraining Deep Listening iets voor jou.

Leer luisteren zonder energieverlies! Doe mee aan de Deep Listening Training op zaterdag 10 maart (vol) donderdag 19 april 2018 (vol) en donderdag 26 april (bijna vol) 2018 van 09.30 – 18.00 uur in Zoelen (bij Tiel). De kosten bedragen €50,- incl. lunch en handouts. 

Schrijf me nu in!

Ervaringsgericht leren van Deep Listening

In deze training maak je in één dag kennis met de kern van de Awareness Centred Deep Listening methode, die in 2003 is ontwikkeld door de Engelse psychotherapeute Rosamund Oliver. Op een afwisselende manier leer je praktische kennis over deze methode en ontdek je hoe je de drie kernvaardigheden kunt toepassen in je dagelijkse werk en leven. Dat doen we door deze vaardigheden op deze dag te verkennen en te combineren door ervaringsgerichte en interactieve oefeningen. 

De drie kernvaardigheden van Deep Listening

Tijdens de training krijg je praktische handvatten om te oefenen met de drie kernvaardigheden van Deep Listening.

  1. Tijd en aandacht - Re-Minding Mindfulness Utrecht

    Embodiment, wat wil zeggen: je aandacht in je lichaam brengen, je lichaam is het natuurlijke ‘huis’ van de geest. Daar voel je wat er in je omgaat en het is het klankbord voor wat de ander communiceert.

  2. Vervolgens maak je je geest leeg van wat je kan afleiden en laat je alle spanning in je lichaam los, waardoor je geheel present kunt zijn om de ander een bedding te bieden en te ondersteunen in het luisterproces (Ondersteunenende Presentie).
  3. Tot slot maak je met de bewuste intentie dat het luisterproces de ander ten goede komt Compassievol Contact. Daarbij maak je als het ware steeds de beweging van de lemniscaat: aandacht voor de ander, even terug naar jezelf (wat vult nu mijn luisterruimte, wat beïnvloedt wat ik hoor, wat heb ik zelf nodig?), weer naar de aandacht voor de ander en weer terug naar jezelf enzovoort.

Deep Listening focust op het gewaar-zijn van zelf – ander – omgeving als basis voor goed luisteren. De lemniscaat-beweging zorgt ervoor dat je tijdens het luisteren ook toe komt aan je eigen behoeften. Zodat je balans kunt bewaren tussen nabijheid en afstand, in plaats van ál je aandacht voor de ander. Luisteren wordt zo energiegevend in plaats van uitputtend. En dat laatste is belangrijk als luisteren een groot deel van je werk uitmaakt.  

Presentie en awareness ontwikkelen, helpt je om de inspanning van ‘proberen’ te luisteren of de juiste reactie geven, los te laten. Het laat je op een natuurlijkere manier luisteren en met meer wijsheid, begrip en empathie. Dit helpt degene die luistert om gefocust te zijn op wat direct in het hier en nu ervaren wordt. En het helpt de luisteraar ook om een luisterrelatie te creëren waar degene die spreekt zich volledig gevalideerd en ten diepste gehoord weet. – Ros Oliver

Meer weten over Deep Listening? Lees mijn artikel met onder andere interviews van eerdere deelnemers en mijn artikel over de Oorsprong Deep van de Listening Training (ACDLT)

Voor wie?

De workshop is zeer geschikt voor coaches, (mindfulness-)trainers, geestelijk verzorgers, zorgprofessionals en anderen die beroepsmatig met mensen werken en de wens hebben om hun eigen luisterpraktijk te verdiepen. En ook als je niet beroepsmatig luistert, maar je eigen luistervaardigheid in je persoonlijke relaties wilt verdiepen, ben je van harte welkom.

Deze training kan ook in-company verzorgd worden voor groepen van 6-24 personen. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Leer luisteren zonder energieverlies! Doe mee aan de Deep Listening Training op zaterdag 10 maart (vol) donderdag 19 april 2018 (vol) en donderdag 26 april (bijna vol) 2018 van 09.30 – 18.00 uur in Zoelen (bij Tiel). De kosten bedragen € 50,- incl. lunch en handouts. 

Schrijf me nu in!