Mindfulnesstraining - Je geest leren observeren met mildheid - Re-Minding Mindfulness Training + Coaching Utrecht

 

Mindfulnesstraining

Start je werkweek lekker zen met een mindfulnesstraining op zondagavond.

Je traint in een groep met gegarandeerd maximaal 10 deelnemers. Mijn aanpak is uiterst persoonlijk, warm en betrokken, en ook nuchter, met een flinke dosis humor en zonder zweverige toestanden. Ik ben lid van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM) en onderschrijf hun missie om mindfulness breed en laagdrempelig in Nederland beschikbaar te maken.

De volgende mindfulnesstraining vindt plaats op zondagavond van 19.30 – 22.00 uur op 7/14/21/28 januari, 4/11/18/25 februari en de stiltedag is op zaterdag 17 februari van 10.00 – 16.30 uur in Studio Wittevrouwen*, Bouwstraat 45G, 3572 SP Utrecht. Je neemt zelf je lunch mee op de stiltedag of koopt iets in de buurt. Er is dan een uur lunch/wandelpauze. Koffie/thee/water worden tijdens de gehele cursus gratis verstrekt in de pauzes.

Schrijf je nu in!

Kosten Mindfulnesstraining

De kosten voor deze training bedragen € 350,-** voor particulieren. Dat is inclusief cursusmaterialen en geluidsbestanden van de oefeningen. Als je gebruik maakt van de Vriendendeal ontvangen jij en degene met wie je je samen inschrijft allebei € 50,- korting op de cursusprijs. Je kunt op het inschrijfformulier*** aangeven dat je gebruik wil maken van de Vriendendeal en aangeven met wie je je samen inschrijft.

* Bel aan bij Studio Wittevrouwen, dan maak ik de deur voor je open. Je kunt eventueel je fiets veilig en overdekt binnen stallen. Loop naar achteren en ga rechtsaf de hoek om. De studio bevindt zich achter de op één na laatste deur rechts. Als je met de auto komt, kun je met 50 procent korting parkeren in de wijk Wittevrouwen. Vraag mij per mail om de parkeercodes. Op zondag kun je gratis parkeren. Kom je met het openbaar vervoer, neem dan (vanaf het station) een bus die stopt op de Biltstaat, halte Wittevrouwen. Loop de Bekkerstaat in en sla linksaf de Bouwstaat in. Dit is circa 1 minuut lopen.
**Voor deelnemers met beperkte financiële draagkracht is in overleg met mij een reductie mogelijk op de cursusprijs en/of een betalingsregeling. Schroom niet contact met me op te nemen!
*** Na het definitief worden van de aanmelding geldt de volgende annuleringsregeling. Tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 50,- in rekening gebracht. Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het cursusgeld (zonder Vriendendeal-korting). Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk. Als je gebruikt maakt van de Vriendendeal, vervalt bij annulering ook de korting voor de ‘vriend’.

 

Mindfulnesstraining 1-op-1

Trainen in een groep heeft zijn voordelen. Zoals ik hierboven al zei, leer je in een groep ook van de ervaringen van anderen. Bovendien ben je niet verplicht om dingen met de groep te delen als je dat niet wilt. Goed om dat mee te nemen in je overweging om een te kiezen voor een groep of een individueel traject.

Vind je het toch prettiger of handiger om 1-op-1 te werken? Dat kan. De reden voor een individueel traject kan bijvoorbeeld zijn dat jij je gewoon minder op je gemak voelt in een groep. Je vindt het misschien lastig om je te uiten of om jezelf te zijn in een groep. Of er spelen persoonlijke dingen die belangrijk zijn in het proces en die je niet met iedereen wilt delen. Of misschien is het voor jou onmogelijk op een vaste dag en tijd een training te volgen. Een individuele training heeft als voordelen dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces en dat we de sessies kunnen inplannen aan de hand van jouw agenda. Daarnaast is het mogelijk om het oefenprogramma af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften. Bijvoorbeeld minder stilzitten en meer meditatie in beweging met loopmeditaties en meer lichte yoga-oefeningen.

1-op-1 hoe werkt dat?

De individuele training bestaat uit negen sessies van een uur (dit kan na de persoonlijke intake eventueel ook via Skype plaatsvinden als reizen lastig voor je is). Eerst is er een intakegesprek waarin we ook de vervolgafspraken maken en eventueel maatwerk afspreken. Daarna volgen de 8 sessies waarin we een ingekorte oefening doen, de theorie van de 8 themasessies behandelen, je ervaringen met het oefenen bespreken. Je ontvangt hetzelfde cursusmateriaal inclusief digitale geluidsbestanden met de oefeningen als de groepscursisten. De kosten voor de individuele training bedragen 9 maal het coachingstarief van € 90,-, dus € 810,- incl. BTW. Je kunt het individuele traject eventueel nog aanvullen met een stiltedag. Je sluit dan aan bij een groep die de training

Neem voor meer informatie of inschrijving contact met me op.