Mindfulnesstraining - Je geest leren observeren met mildheid - Re-Minding Mindfulness Training + Coaching Utrecht

 

Mindfulnesstraining

Momenteel geef ik even geen mindfulnesstraining in groepen, maar wel individuele training in een coachingsetting. Ik verwijs je graag naar een van mijn collega’s in Doetinchem of Utrecht als je de mindfulnesstraining in een groep wilt volgen. 

De groepscursus (zodra ik die weer ga geven) bestaat uit 8 dagdelen van 2,5 uur gedurende 8 weken en een stiltedag. Je traint in een groep met minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Mijn aanpak is uiterst persoonlijk, warm en betrokken, en ook nuchter, met een flinke dosis humor en zonder zweverige toestanden. Ik ben lid van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM) en onderschrijf hun missie om mindfulness breed en laagdrempelig in Nederland beschikbaar te maken.

Wil je overleggen of mindfulness iets voor je is, neem dan contact met met op. Je neemt zelf je lunch mee op de stiltedag  Er is dan een uur lunch/wandelpauze. Koffie/thee/water worden tijdens de gehele cursus gratis verstrekt in de pauzes. Leer te leven met meer gemak in slechts 8 weken!

Geen inschrijving mogelijk

Kosten Mindfulnesstraining

De kosten voor deze training bedragen € 395,-* voor particulieren. Als je gebruik maakt van de Vriendendeal ontvangen jij en degene met wie je je samen inschrijft allebei € 45,- korting op de cursusprijs. Voor organisaties of via de werkgever is het tarief € 545,-. Dat is inclusief cursusmaterialen en geluidsbestanden van de oefeningen. Je kunt op het inschrijfformulier*** aangeven dat je gebruik wil maken van de Vriendendeal en aangeven met wie je je samen inschrijft.

*Voor deelnemers met beperkte financiële draagkracht is in overleg met mij een reductie mogelijk op de cursusprijs en/of een betalingsregeling. Schroom niet contact met me op te nemen!
** Na het definitief worden van de aanmelding geldt de volgende annuleringsregeling. Tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 50,- in rekening gebracht. Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het cursusgeld (zonder Vriendendeal-korting). Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk. Als je gebruikt maakt van de Vriendendeal, vervalt bij annulering ook de korting voor de ‘vriend’.

 

Mindfulnesstraining 1-op-1

Trainen in een groep heeft zijn voordelen. Zoals ik hierboven al zei, leer je in een groep ook van de ervaringen van anderen. Bovendien ben je niet verplicht om dingen met de groep te delen als je dat niet wilt. Goed om dat mee te nemen in je overweging om een te kiezen voor een groep of een individueel traject.

Vind je het toch prettiger of handiger om 1-op-1 te werken? Dat kan. De reden voor een individueel traject kan bijvoorbeeld zijn dat jij je gewoon minder op je gemak voelt in een groep. Je vindt het misschien lastig om je te uiten of om jezelf te zijn in een groep. Of er spelen persoonlijke dingen die belangrijk zijn in het proces en die je niet met iedereen wilt delen. Of misschien is het voor jou onmogelijk op een vaste dag en tijd een training te volgen. Een individuele training heeft als voordelen dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces en dat we de sessies kunnen inplannen aan de hand van jouw agenda. Daarnaast is het mogelijk om het oefenprogramma af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften. Bijvoorbeeld minder stilzitten en meer meditatie in beweging met loopmeditaties en meer lichte yoga-oefeningen.

1-op-1 hoe werkt dat?

De individuele training bestaat uit negen sessies van een uur (dit kan na de persoonlijke intake eventueel ook via Skype plaatsvinden als reizen lastig voor je is). Eerst is er een intakegesprek waarin we ook de vervolgafspraken maken en eventueel maatwerk afspreken. Daarna volgen de 8 sessies waarin we een ingekorte oefening doen, de theorie van de 8 themasessies behandelen, je ervaringen met het oefenen bespreken. Je ontvangt hetzelfde cursusmateriaal inclusief digitale geluidsbestanden met de oefeningen als de groepscursisten. De kosten voor de individuele training bedragen 9 maal het coachingstarief van € 90,-, dus € 810,- incl. BTW. Je kunt het individuele traject eventueel nog aanvullen met een stiltedag. Je sluit dan aan bij een groep die de training

Neem voor meer informatie contact met me op.

In-company mindfulnesstrainingen

Op aanvraag verzorg ik ook mindfulnesstrainingen binnen organisaties. Heeft u interesse, neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.